"Je hoeft niet bang te zijn om langzaam te gaan, maar wel om stil te staan"
- Chinees gezegde

Mijn motto is: wanneer je oordeelt stop je met luisteren.

Praktijk adres

Stulpselaan 1
3749 AR Lage Vuursche
tel: 06 190 79 980
email: johan@meijen.nl

Wie ben ik?

Johan Meijen Johan Meijen, geboren in 1962, opgegroeid in omgeving Rotterdam, later gewoond in Den Haag, Blaricum en Eemnes en sinds 2003 in de prachtige bossen van Lage Vuursche.

Met mijn partner Jeannette Groenewoud leef ik al meer dan twee decennia gelukkig samen en heb een volwassen wordende zoon, die een mooie spiegel voor me blijft.

Wat vertelde mijn lichaam mij?

Van oorsprong ben ik iemand die heel vertrouwd is met de rationele benadering. Werkzaam in de ICT kreeg ik de behoefte ook mijn gevoelsmatige kant verder te ontwikkelen. Na diverse cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ben ik geďnteresseerd geraakt in Rebalancing en heb de driejarige Rebalancing opleiding gevolgd. De ingang van het lichaam bleek een nieuwe wereld met veel potentie te openen. Om het werken met anderen nog meer handen en voeten te geven, heb ik tevens de driejarige opleiding tot Somatic Experiencing/Traumatherapie gevolgd. Dit geeft mij veel mogelijkheden om iets te kunnen betekenen voor mensen die een bepaalde problematiek ervaren of zichzelf verder willen ontwikkelen.

Wat doe ik?

Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk op het gebied van lichaamsgerichte therapie en coaching. Vanuit Rebalancing en Traumatherapie begeleid ik mensen naar meer bewustzijn, waarbij bestaande patronen gevoelt, herkend en doorbroken kunnen worden en daardoor nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden.

In 2008 ben ik begonnen als zelfstandig ICT consultant en gebruik mijn technische- en communicatieve vaardigheden om in teamverband concrete resultaten neer te zetten. Momenteel begeleid ik de gebruikersacceptatie testen bij een grote verzekeraar en ondersteun een team van meer dan 20 personen.

Daarnaast ben ik bestuurslid van het Spiegelgenootschap, een vereniging voor persoonlijke groei, leiderschap, en spiritualiteit.

Het deel mogen maken van de groeiprocessen bij mijn cliënten raakt mij diep en maakt dat ik me zeer bevoorrecht voel om clienten te mogen begeleiden. Bijvoorbeeld:

Het heeft mij mooie inzichten gegeven. Wat mij nog heel erg bijstaat is de vrijheid die ik ontdekte toen jij me erop wees me niet mee te laten nemen door de emotie, maar de vastzittende energie via het lichaam te beleven en zijn ding te laten doen, waardoor de energie kon gaan stromen.

Vooral de eerste keer was het heel sterk. Toeschouwer te zijn i.p.v. handlanger. Ik heb het daarna al verschillende keren zo kunnen beleven en daar ben ik blij mee. Het was me al wel vaker aangereikt, nu kreeg ik het helder.  

Wat me ook duidelijk werd is dat ik op een subtiel niveau allerlei oordelen heb en dat ik daar naar mag kijken.  

Als derde heb ik gezien dat ik altijd vermoeidheid ervaar en dat dat  een patroon is geworden. Het is voor mij gemakkelijk ‘weg’ te gaan en daar heb ik ook meer zicht op gekregen.

- Nicole